HC 46 Bardejov - ŠHK 37 Piešťany 2:1 v 2. zápase finále play-off I. hokejovej ligy

05.03.2012 Celý región

HC 46 Bardejov - ŠHK 37 Piešťany 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) - stav série 2:0

Góly: 25. Baláž (Piatak, Gmitter), 51. Gráčik (Valchař, Šimo) - 28. Jánoš (Ďuriš)
Vylúčenia: 4:6 na 2 min.
Rozhodovali: Lokšík - Gašparík, Gajan, Smrek
divákov: 1956
 
Zostavy:
Bardejov: Marton - Gajdoš, Valentín, Šimo, Takáč, Školiak, Polaček, Pichnarčík, Mojdis - Gmitter, Piatak, Baláž, Valchař, Náhlik, Gráčik, Schneider, Sabol, Petruška, Minčák, Dancsák, Molnár
Piešťany: Dzubina - Hruška, Bokroš, Urban, Kolník, Bučka, Ďurkech, Mrázik, Lisoň - Pupák, Chylo, Ručkay, Románek, Peško, Haring, Jánoš, Mišura, Melichárek, Ďuriš, Mihálik
 
Druhý finálový zápas mohol gólom otvoriť domáci útočník Molnár, no stroskotal na brankárovi Dzubinovi v 4. minúte po nájazde, keď sa dostal za chrbát obrancov. Oba tímy hrali opatrne v snahe vyhnúť sa chybám, no v 6. minúte domáci mali opäť šancu pri prečíslení, Schneider však nebol úspešný. Na druhej strane Melichárek neprekvapil v domácej bráne Martona. Nikto nechcel riskovať, no hostia sa zdali aktívnejší. V 15. minúte ich pribrzdilo vylúčenie Hrušku a v záverečnej minúte Mertel išiel na štyri minúty na trestnú lavicu.
V úvode druhej časti išiel na trestnú lavicu aj Ručkay, no výhodnú presilovku domácich 5:3 pokazil Baláž ktorý išiel tiež na lavičku. Rozháraný úvod napravila prvá domáca formácia, na konci ktorej bol Baláž a dostal domácich do vedenia. Netrvalo dlho, hostia využili pootvorené zadné dvierka pred Martonom a Ďuriš nabil na vyrovnanie Jánošovi a bolo 1:1. Keď domáci Schneider išiel na dve minúty, hostia boli blízko ku gólu a duel išiel na vyššie obrátky. Valchař sa nechal vyprovokovať, hra sa pritvrdila v osobných súbojoch, no remízový stav sa nezmenil.
Hra sa pritvrdila v osobných súbojoch a v 47. minúte domáci mali presilovku o dvoch hráčov. V zápase Západoslováci dobre bránili a Polaček a Sabol šance nevyužili. Po výmene strán v 55. minúte tlak domácich priniesol víťazný gól po individuálnom prieniku Juraja Gráčika. Vypredaný štadión posúval svoje mužstvo v hre nadoraz proti húževnatému súperovi. Necelé dve minúty pred koncom domáci brankár Marton vytiahol puk z bránkovej čiary. Hostia hrali bez brankára, no posunúť zápas do predĺženia sa im nepodarilo.
 
Jozef Čontofalský, tréner Bardejova: "Aj dnes sme mali problémy v druhom zápase doma a vyhrali sme so šťastím. Všetci siahli na dno síl v skvelej diváckej atmosfére. Je to len 2:0 na zápasy, no na jeden úspech vonku si trúfame. Je dobré, že máme štyri vyrovnané päťky a tak sú sily rozložené na celý tím."
Milan Hovorka, tréner Piešťan: "Bol to veľmi kvalitný zápas po všetkých stránkach, všetci hrali na hranici svojich možností. Šťastnejší boli domáci, len škoda, že sme inkasovali po fatálnej chybe najmladšieho z nás. No na takomto zápase, ktorý konkuruje extralige by malo byť lepšie osvetlenie, s ktorým mal problémy náš brankár."
 

Vyberte región